Video: Hvor viktig er førsteinntrykket?

Vi har vel alle hørt hvor viktig det er å gjøre et godt førsteinntrykk. Men hvor mye påvirker det egentlig hvordan andre oppfatter deg?

Sammen med programmet Typisk Deg på TVNorge gjorde jeg et lite eksperiment på dette som du kan se i videoen under, som viser akkurat hvor viktig de første tankene andre mennesker gjør seg om deg egentlig er. Jeg vil at du skal ta en titt på denne videoen og tenke over hvilket inntrykk du gjør på mennesker du møter ute i det virkelige liv. Hvordan kan du best signalisere de egenskapene du ønsker at de skal forbinde med deg fra starten av, og unngå å signalisere de negative som kan gjøre dem skeptiske til deg allerede fra første sekund.

Dette er viktig i alle sosiale settinger. Alt fra det første inntrykket du gir på et jobbintervju (hva står i søknaden din, hvordan presenterer du deg selv når de tar kontakt for å invitere deg på intervju, og hvordan oppfattes du når du kommer inn i rommet) til hvilket inntrykk du gjør på potensielle venner eller partnere på fritiden påvirker i veldig stor grad hvordan mennesker forholder seg til deg.

Så ta en titt på videoen, og tenk over hvilket inntrykk du gjør på folk både før og idet du tar kontakt med dem:

(Og så er det ekstra stjerne i margen til deg dersom du kjenner igjen skuespilleren som portretterer «Vegard»;)

 

-Torkel-

 

Ps: Har du enda ikke plukket opp boken min «Livet du alltid har drømt om»? Du får den hos bokkilden nå med rabatt!