3:51 AM

Økte prestasjoner

Foredrag & seminarer   –   Workshops & kurs   –   Langsiktig oppfølging

Hvor mye kan din bedrift tjene på å øke prestasjoner og produktivitet, samt eliminere stress?

Dagens samfunn setter større og større krav til prestasjoner, resultater og effektivitet, og mange ledere jobber hardt for å legge forholdene best mulig til rette for sine ansatte. Likevel viser det seg at de aller fleste bedrifter i Norge unødvendig taper penger på redusert produktivitet, stress og andre mentale faktorer som ikke lederne selv har noen direkte makt eller innflytelse over.

Individuell produktivitet.

GrafStudier viser at den gjennomsnittlige arbeiderens produktivitetsnivå ofte kan falle med så mye som 50% mot slutten av arbeidsdagen i forhold til hva det var i begynnelsen av dagen. Dette kommer fra en rekke ulike faktorer som alle er knyttet til arbeiderens mentale fokus og overskudd. En selger vil altså for eksempel være nesten dobbelt så trolig til å gjøre en god salgsjobb i starten av dagen som rett før selgeren er klar til å dra hjem, og en designer, markedsfører, konsulent, softwareingeniør eller lignende vil være mye mer trolig til å gjøre feil mot slutten av dagen, som vil koste unødige arbeidstimer og ressurser å rette opp.

Bedrifter og ledere vet dette og forsøker å motvirke effekten ved å sette opp kaffemaskiner, oppfordre til å spise gode, sunne lunsjer, bruke kroppen for å øke blodomløpet, ta små pauser fra arbeidet, eller lignende. Alle disse tiltakene er selvsagt nyttige for ting som arbeidsmiljø og arbeiderens helse og trivsel generelt sett, men gjør dessverre svært lite for å øke produktiviteten på lang sikt.

Men siden det er enorme gevinster å hente for bedrifter som klarer å ta tak i dette problemet så ønsker naturlig nok ingen bedrifter eller ledere å gi opp på dette målet, så de fortsetter å bruke ekstra ressurser og penger på tiltak som i det lange løp ikke utgjør store forskjellen.

Hvor mye kunne din bedrift tjent på å øke sin produktivitet med 25 – 50% halve dagen?

Kunne en av selgerne i din bedrift solgt for 10 000 ekstra om han eller hun presterte på topp gjennom hele arbeidsdagen? 20 000? 50 000? Hvor mye ville det blitt på en uke? En måned? Ett år? Hva skjer når vi legger sammen de økte salgene til alle selgerne i din bedrift?

Og hva med bedrifter som ikke driver med salg? Hvor mye bedre kvalitet kunne du og dine medarbeidere levert dersom prestasjonene og fokuset deres var på topp gjennom hele dagen? Hvor mange flere oppdrag, kunder eller oppgaver kunne dere tatt på dere? Hva ville det betydd over tid både for de ansatte personlig og bedriftens økonomi?

Det er svært store gevinster å hente på økt produktivitet, og om du ønsker hjelp til å kartlegge akkurat hvor mye du og din bedrift kan tjene på dette kan du ta kontakt med Torkel for en uforpliktende prat.

 

Kostnadene av stress.

Bilde fra nav.noI tillegg til den reduserte daglige produktiviteten, opplever også en stor del av den norske arbeidskraften nedsatt evne til å utføre sin jobb over tid på grunn av stress.

Hektiske arbeidsdager, økt fokus på prestasjon, livets små og store utfordringer  og en stadig økning av distraksjoner er noen av elementene som påvirker dette. Studier fra arbeidstilsynet viser at nesten 70% av langtidsfravær og uføretrygd er et resultat av psykiske og sosiale belastninger i arbeidslivet som fører til stress og psykiske plager som i sin tur kan skape muskel- og skjelettskader, kronisk hodepine, og en rekke andre symptomer.

Dette fører til astronomiske kostnader for bedriftene over tid. Stressforskning viser at en norsk bedrift taper i snitt minst 10 000 kroner i året per ansatt på grunn av stress. For en bedrift med 50 ansatte er det et tap på en halv million kroner i året kun på grunn av et problem som er mye enklere å løse enn hva folk flest tror.

I  tillegg til det rent økonomiske tapet kommer problemer relatert til den ekstra belastningen som de ansatte som sitter igjen opplever, og både produksjon, prestasjon og resultater synker. Selv hos bedrifter og organisasjoner som på overflaten ser ut til å fungere helt fint ligger det ofte problemer eller irritasjonsmomenter rett under overflaten, og det gjerne uten at ledelsen en gang er bevisst på det.

Og det er ikke ledernes feil, det er ikke de ansattes feil, det er rett og slett bare et resultat av en misforståelse som mennesker flest lever under..

 

Løsningen.

Hodepinen forsvant, jobben ble lettere og selvtilliten min kom tilbake så snart jeg lærte meg å sentrere meg selv.

Hodepinen forsvant, jobben ble lettere og selvtilliten min kom tilbake så snart Torkel viste meg hvordan jeg kunne sentrere meg selv.
– Sandra Lycke

Torkel har i flere år jobbet med alt fra store multi-millionerbedrifter, til små firma, organisasjoner og foreninger for å hjelpe deres ansatte ikke bare til å øke produktivitet, redusere stress, øke prestasjoner og få mer ut av tiden og energien de bruker på sitt arbeid – men også til å få mer ut av hverdagen og livet forøvrig.

Gjennom seminarer, utviklingssamtaler med de ansatte, veiledning og workshoper hjelper Torkel bedriftene til å øke de ansattes fokus og produktivitet gjennom dagen, redusere sykefravær, øke den generelle fornøydheten blant ansatte og eliminere stress. Hans modeller for naturlig sentrering, kreativ tenking og selvsagt også måloppnåelse har hjulpet tusenvis av mennesker både i Norge og USA til å finne mer balanse i livet og i arbeidshverdagen, noe som øker velvære og prestasjoner både for dem selv og deres arbeidsgivere.

Bedre avgjørelser, raskere resultater, lettere arbeidsdager, forbedret sosial, fysisk og psykisk helse, økt trygghet og sterkere fokus er noen av effektene som tidligere kunder har rapportert om etter å ha benyttet seg av Torkels tjenester.

Enten du og din bedrift eller organisasjon har behov for et seminar, personlig utviklingssamtaler for de ansatte eller langsiktig jobbing og workshoper så kan Torkel hjelpe deg med dette. Ta kontakt, så vil du snart høre fra Torkel personlig for å kartlegge dine behov og finne ut hvordan det vil være best å bevege seg fremover.

Kontakt Torkel
på vegne av din bedrift

Se hva noen av Torkels tidligere bedriftsklienter sier:

line

jci«Torkel Guttormsen er en kunnskapsrik og engasjerende kursholder. Samtlige deltagere hadde et positivt helhetsinntrykk av helgen.

De følte bestemt at verktøyene de fikk på kurset kunne gjøre det lettere å mestre en del utfordringer i hverdagen. Med dette vil vi på det varmeste anbefale Torkel Guttormsen som kurs/foredragsholder.»
– Elisabeth-Diana Åshagen, President JCI Evolution Trondheim

line

start«Både arrangøren og publikum var svært fornøyd kvaliteten på foredraget til Torkel Guttormsen. Torkel presenterte temaet sitt på en morsom og engasjerende måte. Publikum kjente seg godt igjen i flere av scenariene han la frem og resultatet ble en lett og god stemning i salen. Tilbakemeldingene i etterkant har vært utrolig positive. Det er flere som har uttalt at Torkel Guttormsen var en positiv overraskelse og at foredraget var lærerikt og inspirerende.

Vi har fått svært positive tilbakemeldinger på Mixer og er veldig fornøyd med Torkels bidrag til å sikre et profesjonelt helhetsinntrykk. Vi i Mixer vil absolutt anbefale Torkel Guttormsen som foredragsholder!»
– Linn Emelie Schäffer, Prosjektleder Mixer, Start NTNU

line

tekna«Torkel Guttormsen har holdt flere kurs for Tekna sin Yngres Forum-avdeling; dette er medlemmene under 37 år. Det var 30 plasser på det første kurset, og siden det var over 40 på venteliste for det, bestilte vi et nytt kurs som det også ble venteliste på.

Kurset engasjerte deltakerene som kom med mange spørsmål og innspill om egne opplevelser underveis. Kurset tok for seg flere felter innenfor selvutvikling som egohåndtering, hvordan ta kontroll over eget liv, samtaleteknikker, nettverksbygning for å nevne noen. Han hadde tid til å gå bra inn på alle emnene. Vi har kun fått gode tilbakemeldinger på kurset.»
– Eivind Krystad, Leder Yngres Forum, Tekna

 line

«We have used Torkel as a coach and speaker several times at company retreats or for employees who wanted help performing at a higher level. He’s become the go-to guy for us to help reduce stress, improve communication and troubleshoot issues for us, and he also delivers entertaining and insightful talks that we have come to look forward to.

I would recommend him for any business that want to get a little more out of their employees, or who simply wants to treat their people to fun and educational seminars.»
– John Roberts, CEO, Trillian Inc.