Oppslag i Allers

Det er nå cirka to måneder siden boken min ble sluppet ut på markedet, og nok en gang har media kastet seg litt over den. Denne gangen er det magasinet Allers som har skrevet en god helside om boken og summert opp noen av teknikkene jeg deler i den.

Det er alltid hyggelig å se at boken settes pris på, og når jeg snakket med journalisten som skrev artikkelen for en stund tilbake siden følte jeg meg trygg på at dette ble ikke bare en bra artikkel for min del, men også for de som leser den. I artikkelen blir det for eksempel gitt noen enkle tips på hvordan endre vaner, og den beskriver bakgrunnen for boken på en veldig fin måte.

Og dette fikk meg til å tenke litt på dette med å dele kunnskap og erfaringer. Jeg har opplevd over de siste månedene at en rekke mennesker har tatt kontakt med meg både via e-post, Facebook og ute i den virkelige verden for å fortelle meg om deres opplevelser med boken min. De takker for at jeg deler av det jeg kan, og vil gjerne vite enda mer – noe som jo selvsagt er veldig koselig. Men samtidig ser jeg at veldig mange holder tilbake på delingen selv. De sitter med egne råd, egne kunnskaper, egne erfaringer som kunne vært en stor hjelp for mange rundt dem, men de velger likevel å holde en lav profil.

Så jeg tenkte egentlig bare at jeg ville komme med en liten oppfordring til dere her: Begynn å dele det dere kan med hverandre. Gi hverandre tips om hvilke erfaringer og ressurser som har hjulpet, inspirert eller motivert dere – og la alle rundt dere få muligheten til det samme. I dagens samfunn er det spesielt lett for de fleste å dele slike ressurser via Facebook- eller Twitter-statuser, så ta deg tid til å finne ut hva du har sett, gjort eller lest som dine venner kan sette pris på – og del det.

 

-Torkel